Aktualizováno: 21. 9. 2021

Jízdenku i dlouhodobý kupón na MHD pořídíte pohodlně online

Aplikace PID Lítačka vám usnadní nákup jízdenek i dlouhodobých kupónů. Vyhnete se navíc tak zbytečným frontám.

Je tu začátek nového školního roku a s ním opět čeká řadu Pražanů a Středočechů pravidelné cestování pražskou hromadnou dopravou a veřejnou dopravou ve Středočeském kraji. S tím je každoročně spojen zvýšený zájem o nákup dlouhodobých kupónů a jízdenek. Pokud se chcete vyhnout čekání ve frontě, stačí vše vyřídit jednoduše přímo v aplikaci PID Lítačka nebo na našem webu Pidlitacka.cz Další výhodou nákupu jízdenek i dlouhodobých kupónů je bezkontaktnost, což přispívá ke zvýšené bezpečnosti a opatrnosti. Navíc v jediné pražské oficiální dopravní aplikaci PID Lítačka si cestující mohou nejen jízdenku anebo dlouhodobý kupón zakoupit, ale také se následně aplikací prokázat, při kontrole revizorem.
„Sám aplikaci PID Lítačka pravidelně používám a zejména v tomto období její používání všem doporučuji. Můžete s ní pohodlně cestovat nejen po Praze, ale i po Středočeském kraji. Na jeden lístek přitom můžete jet vlakem, metrem i autobusem a tramvají, totéž platí o dlouhodobých kupónech. To vše na pár kliknutí a bez čekání ve frontách,“ uvedl primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib. PID Lítačka umožňuje navíc nakoupit i více jízdenek najednou. Ty lze poté přeposlat blízkým či přátelům. Přímo v aplikaci rovněž můžete nakupovat a spravovat také dlouhodobé kupóny. To vše bez nutnosti zbytečného kontaktu s okolím. „Aplikace se po třech letech svého fungování stala nedílnou součástí každodenního cestování Pražanů a Středočechů. Přesto chceme nejen jejím uživatelům připomenout, že právě v současné situaci, kdy je z bezpečnostního hlediska důležité upřednostňovat bezkontaktní platby za jízdné, je mobilní aplikace PID Lítačka jedinečným nástrojem k pohodlnému a bezpečnému nákupu jízdenek a odbavení,“ dodal k mobilní aplikaci Michal Fišer, generální ředitel pražské městské společnosti Operátor ICT, která má provoz a vývoj PID Lítačky na starosti.
Kromě nákupu a správy jízdného aplikace umožňuje také aplikace vyhledat nejvhodnější spojení a aktuální odjezdy autobusů, včetně případných zpoždění, zaplatit parkovné na zónách P+R, zobrazit omezení, výluky nebo aktuální informace a spoustu dalšího. Od začátku provozu si aplikaci stáhlo více než milion uživatelů a pravidelně ji využívá přes 300 000 cestujících.