Aktualizováno: 25. 9. 2024

S Lítačkou můžete na sdílených kolech jezdit dvakrát denně zdarma 15 minut

Pokud vlastníte elektronickou předplatní jízdenku pro Prahu, máte možnost využít dvakrát denně zdarma prvních 15 minut jízdy na sdílených kolech provozovaných společnostmi Rekola a nextbike.

Jak to funguje? Každý držitel platné elektronické předplatní jízdenky pro území Prahy (uložené na kartě Lítačka, v mobilní aplikaci PID Lítačka, na platební kartě nebo na In Kartě Českých drah) může využít tuto nabídku, pokud propojí svůj účet v Lítačce s aplikacemi provozovatelů sdílených kol Rekola nebo nextbike. Nabídku je možné využít až dvakrát denně.

Jak začít:

  • Stažení aplikace poskytovatele sdílených kol Nejprve si stáhněte aplikaci provozovatele sdílených kol (nextbike nebo Rekola) do svého mobilního telefonu.
  • Propojení účtu Při prvním použití budete muset propojit svůj účet u provozovatele sdílených kol s účtem v systému PID Lítačka. To provedete jednoduše zadáním svého e-mailu a hesla. Pokud si heslo nepamatujete, nebo ještě nejste registrovaní, můžete si jej snadno nastavit na webu www.pidlitacka.cz.
  • Další jízdy Jakmile jednou úspěšně propojíte svůj účet Lítačky s bikesharingovou službou, bude každé další vypůjčení kola velmi jednoduché. Systém si propojení pamatuje a automaticky vám přidělí nárok na dvě bezplatné čtvrthodinové jízdy denně.

Pro více informací a konkrétní návody navštivte:

Navíc, v mobilní aplikaci PID Lítačka máte k dispozici vyhledávač tras nové generace, který vám dokáže najít optimální cestu zahrnující i sdílená kola. Tento vyhledávač vám navrhne trasu, kde můžete využít služby bikesharingu, a přímo vás z aplikace PID Lítačka přesměruje do aplikace poskytovatele sdílených kol. Je však nutné mít aplikaci poskytovatele bikesharingu (nextbike nebo Rekola) staženou do svého mobilního telefonu, abyste si kolo mohli snadno vypůjčit a pokračovat v cestě. Tímto způsobem můžete pohodlně kombinovat různé druhy dopravy a rychleji se dostat do cíle.