Aktualizováno: 30. 5. 2022

Senioři nad 70 let budou nově cestovat na území Středočeského kraje v autobusech za poloviční jízdné, stejně jako nyní senioři nad 65 let.

Od 12. června 2022 dochází na základě rozhodnutí Středočeského kraje k několika úpravám jízdného na linkách v systému PID. Úpravy jízdného se nijak netýkají pražské MHD.

Senioři nad 70 let již nebudou moci cestovat na území Středočeského kraje v autobusech zdarma, ale nově od 12. června budou platit v autobusech PID poloviční jízdné. Tímto dochází ke sjednocení podmínek pro věkové kategorie Senior nad 65 let a Senior nad 70 let v autobusech a vlacích PID. K dispozici budou jednotlivé jízdenky a předplatné časové kupony. Jízdní doklady je možné jednoduše zakoupit například přes mobilní aplikaci PID Lítačka. Další změny, které Středočeský kraj zavádí, se týkají nových jízdních dokladů pro přepravu jízdních kol a zvýhodněného předplatného pro účastníky odboje proti komunismu a válečné veterány. Více informací o změnách na: pid.cz/zmena-tarifu-pid-ve-stredoceskem-kraji-od-20220612/