Aktualizováno: 14. 2. 2023

Zaplatit za parkování v Praze lze na jeden klik přímo v aplikaci PID Lítačka

V posledním lednovém týdnu si uživatelé aplikace PID Lítačka mohli v ostrém provozu vyzkoušet funkci přímé platby za parkování v zónách placeného stání. Lidé cestující po Praze autem tak od této chvíle mají možnost za parkování platit jednoduše rovnou v aplikaci PID Lítačka. Takzvaně na jeden klik, stejně jako když si v aplikaci PID Lítačka kupují jízdenku, nebo dlouhodobý kupón.

Lidem, kteří se po Praze pohybují jak v MHD, tak autem, vše půjde zaplatit v rámci jedné aplikace pomocí platební karty, Apple Pay nebo nově pomocí Google Pay. V aplikaci bude možné přehledně spravovat RZ automobilů, nastavit notifikace na konec platnosti parkování, jednoduše ho prodloužit či bezpečně uložit platební kartu pro následné platby „na klik”. Samozřejmostí je, že si uživatelé mohou nejen zobrazit mapu zón placeného stání, ale aplikaci mohou využít i jako navigaci, která je dovede na místo parkování. Nová funkce, díky které lze zaplatit parkování v zónách placeného stání v Praze přímo v aplikaci PID Lítačka, je uživatelům k dispozici od verze 3.9.4 pro iOS, respektive 3.9.3 v případě Android. Dosud bylo možné platbu za parkování uhradit prostřednictvím přesměrování do aplikace třetí strany.

Mobilní aplikace PID Lítačka je kompletním průvodcem dopravou v Praze a Středočeském kraji. Umožní vyhledat aktuální dopravní spojení dle polohy, zároveň doporučuje i druh jízdenky, který pro zvolenou cestu uživatel potřebujete, a je možné si do ní uložit platební kartu a kupovat tak jízdenky bezpečně, pohodlně a kdykoliv je třeba tzv. „na klik”. Všichni uživatelé aplikace si mohou zakoupit a následně nahrát dlouhodobý časový kupón do mobilního telefonu a při přepravní kontrole se prokazovat jen prostřednictvím obrazovky mobilu. Aplikaci je možné používat i bez registrace.